Jong, rijk en beroemd: is Laroi nog steeds de jongen van de straat?

ali mohamed
2022-06-25T13:04:09+00:00
Entertainment
ali mohamed10 June 2022Last Update : 2 years ago
Jong, rijk en beroemd: is Laroi nog steeds de jongen van de straat?

Ik heb maar 15 minuten met de Kid Laroi, die waarschijnlijk de beroemdste tiener ter wereld is, en we maken ruzie over wat we bij McDonald’s moeten bestellen. We houden allebei van nuggets en cheeseburgers, maar kunnen het niet eens worden over de drankoptie.

“Houd je niet van Frozen Coke?” vraagt ​​Laroi, met het ongeloof van iemand die hun Frozen Coke heel serieus neemt. “Dus wat krijg je als drankje?”

Ik geef toe dat ik een dikke man ben (aardbei, klein) en Laroi begraaft zijn hoofd in een kussen. We zitten in een geïmproviseerd kantoor op het hoofdkantoor van Sony Music in Sydney, geflankeerd door leden van zijn uitgebreide entourage. Laroi (echte naam: Charlton Kenneth Jeffrey Howard) ligt languit op een bank terwijl ik in een stoel tegenover zit.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat de Kid Laroi waarschijnlijk het meest succesvolle muzikale exportproduct van Australië sinds decennia is. Het nummer Stay van de singer-songwriter (met Justin Bieber) werd vorig jaar meer dan twee miljard keer gestreamd en stond bovenaan de Billboard-hitlijsten, waarmee hij de eerste inheemse Australische artiest was die een Amerikaanse nummer één single bereikte, en ook de jongste Australiër.

Maar op dit moment komt hij over als een gemiddelde tiener met een moeiteloze charme en gemakkelijke grappen, ook al is hij waarschijnlijk de eindeloze interviews beu.

The Kid Laroi arriveerde vorige week in Sydney om zijn wereldwijde tour af te trappen.

The Kid Laroi arriveerde vorige week in Sydney om zijn wereldwijde tour af te trappen.

“Ok, goed, de dikke shake is ook best goed,” geeft Laroi toe met een glimlach. “Het is echter nog steeds niet te vergelijken met de Frozen Coke.”

De cynicus in mij vermoedt dat Laroi’s enthousiasme voor de fastfoodfranchise commercieel gedreven is. Als bewijs van zijn sterrenkracht heeft hij nu een maaltijd naar hem vernoemd, waarmee hij de eerste lokale inwoner is die in de voetsporen treedt van andere McMillionaires, waaronder Travis Scott en K-popgroep BTS en Kim Kardashian.

Het is moeilijk te bevatten hoe verschillend de levens zijn van de 15-jarige middelbare scholier die bijna vier jaar geleden Sydney verliet en degene die vorige week terugkeerde om zijn eerste wereldwijde tournee te beginnen.


Charlton Howard, geboren in 2003, groeide op in een volkshuisvesting in de buitenwijk Waterloo in de binnenstad van Sydney, met een korte periode in Broken Hill. De zoon van een vader van een muziekproducent en een moeder van een talentmanager, het achtergrondverhaal op papier gaat ongeveer als volgt: een ruige tiener met een droom, rennend door de straten van Redfern en Waterloo, rappend voor iedereen die luister.

Door pure wilskracht en een gezonde dosis drukte dwong hij de juiste mensen op te merken. Hij koos de bijnaam de Kid Laroi, een eerbetoon aan zijn Kamilaroi-erfgoed, en het duurde niet lang of hij werd aangekondigd als The Next Big Thing.

Een eerdere versie van Kid Laroi (circa 2020).

Een eerdere versie van Kid Laroi (circa 2020).

Van Laroi’s vroegste demo-tapes was het duidelijk dat, hoewel hij een Australiër was in de hiphopscene, dit niet “Aussie hiphop” was zoals we die kenden. Er waren geen vermeldingen van bieren, barbecues of dronken worden op de footy. In plaats daarvan was het gevoelige new-age rap, pakkende hooks over liefdesverdriet van voor de tienerjaren op zwaar automatisch afgestemde nummers.

Op zijn eerste EP 14 Met een droomLaroi gaf zijn bedoelingen al aan: “Ik heb geen tijd voor hun spelletjes, let niet op deze kreupelen, ik zit in mijn eigen aparte baan.”

Nadat hij in 2017 een ontwikkelingsovereenkomst had gesloten met Sony Music Australia, tekende hij in 2019 bij het platenlabel Grade A Productions en Columbia Records, een dochteronderneming van Sony. Via Grade A Productions ontmoette hij rapper Juice Wrld, die voor hem opende op zijn 2019 Australian tour. De tour naar Australië bleek Juice Wrld’s laatste te zijn. De rapper stierf in december 2019 toen hij in een vliegtuig een overdosis nam.

Hollywood-powerkoppels: The Kid Laroi en Katarina Deme hangen rond met Justin en Hailey Bieber.

Hollywood-powerkoppels: The Kid Laroi en Katarina Deme hangen rond met Justin en Hailey Bieber.Credit:Instagram

Laroi was bij Juice Wrld toen hij stierf, en zou later zijn debuut mixtape opdragen, F*ck liefde, aan zijn mentor. De mixtape bevatte Laroi’s doorbraakhit, Gaaneen samenwerking met Juice Wrld die uiteindelijk zou helpen om Laroi op de Amerikaanse markt te lanceren.

Laroi maakte gebruik van de TikTok-honger naar pakkende emo-rap en werd snel gepositioneerd als een soort Down Under Drake, waarbij hij verschillende angstige oorwormen vrijliet, waaronder Laat haar gaan, Zonder jou, F–k jij, Tot ziens en Zo klaar. De muziek van Laroi is zo alomtegenwoordig dat er amper een wenkbrauw opgetrokken werd toen Spotify vorig jaar aankondigde dat hij de meest gestreamde lokale artiest en de vijfde meest gestreamde artiest wereldwijd was in hun eindejaarslijsten.

Wat ik me van deze reis heb gerealiseerd, is dat het allemaal een beetje snel gaat. Ik denk dat ik nog steeds veel van mijn stijging aan het verwerken ben.

In de afgelopen 12 maanden heeft hij samengewerkt met Miley Cyrus, Justin Bieber en Post Malone, opgetreden op Jimmy Fallon en Zaterdagavond Live, en werd dit jaar genomineerd als de beste nieuwe artiest bij de Grammy Awards. Mijlpalen die de meeste artiesten een heel leven kosten om te bereiken, had hij op zijn 18e verjaardag afgevinkt.

Laroi’s legende was compleet: van verarmde wannabe tot echte superster, online gevolgd door miljoenen, zijn muziek gestreamd met miljarden.
Laroi is voor het eerst sinds 2019 thuis en draagt ​​een witte spijkerbroek, Nike-kicks en een flanel in grunge-stijl uit de jaren 90, zijn gezicht verborgen onder een bos blond haar en een zwarte zonnebril. Is Laroi na dat alles nog steeds de jongen van de straat?

“Wat ik me van deze reis heb gerealiseerd, is dat het allemaal een beetje snel gaat. Ik denk dat ik nog steeds veel van mijn opkomst aan het verwerken ben,’ zegt Laroi, met een vleugje Los Angeles dat nu in zijn Australische accent klinkt. “Het verlaten van Sydney voelt als een heel leven geleden. Ik weet dat het nog maar drie jaar geleden is, maar ik heb het gevoel dat ik 30 jaar heb geleefd, alles gaat zo snel.”

The Kid Laroi en zijn vriendin, Kararina Deme, die hem naar Sydney heeft vergezeld,

The Kid Laroi en zijn vriendin, Kararina Deme, die hem naar Sydney heeft vergezeld,

Zijn Einde van de wereld tour begon deze week in Sydney, maar de reis naar huis is ook verdubbeld als een oefening in perspectief, een herinnering aan hoeveel er is veranderd sinds hij vertrok. Na de landing afgelopen zondag, zette Laroi koers naar zijn oude wijk Waterloo. De eerste stop was een promotiebezoek aan de lokale McDonald’s, met zijn Instagram-stervriendin, Katarina Demetriades, op sleeptouw. Daarna ging hij terug naar het jeugdcentrum waar hij als kind rondhing, The Fact Tree Youth Service, om een ​​cheque ter grootte van 100.000 dollar te overhandigen.

“Dat was zeker een speciaal moment voor mij. Het was echt gaaf om mijn meisje daar mee naar toe te nemen, want ik vertel haar altijd verhalen over dit hele leven dat ik voor haar had”, zegt Laroi. “Ik wilde haar dit deel van mij graag laten zien omdat ik deze stad ben, dus nu begrijpt ze veel meer over wie ik ben en waar ik vandaan kom, wat echt cool is.”


Het is moeilijk om de beelden van Laroi die deze week overspoeld wordt door fans te verbinden met die van hem die een paar jaar geleden alleen door dezelfde straten liep. In april 2019 plaatste de Amerikaanse hiphoppodcast No Jumper een YouTube-video met de titel The Kid Laroi neemt je mee naar de ‘getto’s’ van Australië.

De clip van een half uur, die drie miljoen keer is bekeken, bevat een beroemde Laroi die podcast-host Adam Grandmaison meeneemt op een tour door Waterloo en Redfern. Het paar bezocht de flat van Laroi’s huisvestingscommissie – “We zijn net eruit gegooid, te veel klachten over geluidsoverlast”, zegt hij – voordat ze contact zochten met Laroi’s vrienden om basketbal te spelen in het park.

Tegenwoordig zien de basketbalspellen van Laroi er een beetje anders uit. Hij deelt vaak clips op Instagram waarin hij hoepels schiet met goede vriend en medewerker Justin Bieber. Het paar is hecht geworden sinds hun hit Stay in 2021 de nummer één in de Billboard-hitlijsten bereikte, Bieber’s achtste en Laroi’s eerste Amerikaanse nummer één.

De vriendschap tussen Bieber en Laroi is een van de vele onderwerpen die verboden zijn voor het interview. Ook op de no-go-lijst staan ​​zijn draaideur van managers en de relatie met Juice Wrld.

Omdat ik de boot niet wil laten schommelen, vraag ik me in plaats daarvan af hoe het voelde om oog in oog te staan ​​met zichzelf in de straten die hem grootbrachten. Eerder deze week bezocht Laroi Chapel Street in Waterloo, om een ​​muurschildering van zijn beeltenis te zien, geschilderd door graffitikunstenaar Scottie Marsh.

Straatartiest Scott Marsh's the Kid Laroi-muurschildering in Chapel Lane, Waterloo.

Straatartiest Scott Marsh’s the Kid Laroi-muurschildering in Chapel Lane, Waterloo.

“Het was waanzinnig om te zien en voor mij om daar terug te gaan en de liefde te voelen is behoorlijk verbazingwekkend, dat is wat het echt maakt”, zegt hij. “Ik bedoel, ik ben als persoon enorm gegroeid van 15 naar 18, maar ik ben nog steeds dat kind en ook al is mijn leven nu zo anders, ik herinner me hoe het voelde om niets te doen en nergens heen te gaan. ”

Bijna elk moment van Laroi’s dag is nu gepland en geplot. Sinds de landing zijn de meeste van zijn bewegingen gedocumenteerd voor de goede orde. Maar ik ben benieuwd of hij de kans heeft gehad om opnieuw contact te maken met de mensen en plaatsen die hij kende, weg van nieuwsgierige blikken?

“Ja, ik heb de jongens met wie ik ben opgegroeid ingehaald, het was geweldig. We gingen gisteravond allemaal naar Pancakes on the Rocks voor het avondeten, aten wat en deelden het over ons leven”, zegt hij.

En hoe voelde het om aantekeningen te vergelijken? ‘Nou, dat is het spul dat ik voor me bewaar,’ glimlacht Laroi. “En als ik je er alles over zou vertellen, zou het niets meer voor mij zijn.”
Bewust van de tikkende klok en zich ervan bewust dat dit waarschijnlijk een andere taak voor hem is (in een recente sit-down met AanplakbordLaroi vergeleek interviews met “schoolwerk afmaken”), gaan we verder met de realiteit van het leven onderweg.

The Kid Laroi begon deze week aan zijn wereldwijde tour in Sydney.

The Kid Laroi begon deze week aan zijn wereldwijde tour in Sydney.Credit:Charles Sykes/Invision/AP

De Einde van de wereld Tour is Laroi’s eerste grote wereldwijde tour, een enorme 54 arenashows die plaatsvinden tussen nu en september, verspreid over Australië, Europa en Amerika.

“Het is uitputtend en moeilijk. Het is duidelijk dat je veel coole dingen kunt doen, maar het is niet goed voor je mentale gezondheid, weet je?” zegt Laroy. “Ik weet dat niemand een verdomd rijke en beroemde man over problemen wil horen praten, maar uiteindelijk heeft iedereen problemen, het is nog steeds een baan en je bent nog steeds een mens.”

Bezig met laden

De druk wordt nog vergroot door de hype rond zijn debuutalbum, dat later dit jaar uitkomt. Laroi heeft eerder drie mixtapes uitgebracht – de zeer succesvolle F*ck liefde trilogie – maar moet nog een volledige plaat uitbrengen. Nadat hij Australische muzikanten een weg heeft gebaand, is er goede hoop dat Laroi zijn platform zal gebruiken om andere talenten van eigen bodem op de kaart te zetten.

Ik vraag of hij een samenwerking met OneFour, Australië’s all-Pasifika drill rap crew van Sydney’s Mt Druitt, op het nieuwe album mag opnemen. Laroi en OneFour kwamen samen in de rapscene van Sydney en werkten eerder samen op het 2020-nummer My City, maar de groep trad al een tijdje niet op, nadat de politie zorgen had geuit over de openbare veiligheid tijdens hun optredens.

Bezig met laden

“Het is geen geheim dat OneFour een van mijn favoriete artiesten is, we hebben wat dingen samen. Ik weet niet of het op het album zal staan ​​of niet, maar we hebben wat dingen in de maak’, zegt Laroi.

Laroi’s eerste single van het album, Duizend mijlwerd eerder deze maand uitgebracht, maar hij heeft niet bevestigd wanneer we het eindproduct zullen zien, of, nog belangrijker, hoe het klinkt.

“Het belangrijkste voor mij is dat ik mezelf niet buig of breek om te proberen bij een bepaald personage te passen. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Ik wil mensen me gewoon laten zien, en ze nemen het of laten het achter.”

Net als de Frozen Coke.

Een culturele gids om uit te gaan en van je stad te houden.Meld u hier aan voor onze Culture Fix-nieuwsbrief.

Om meer te lezen van Spectrumbezoek hier onze pagina.

[title_words_as_hashtags

Short Link

Leave a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *


Comments Rules :

You can edit this text from "LightMag Panel" to match the comments rules on your site