Meester en leerling van katten schitteren; Kraaien domineren de sterren van de gastheren, maar één grote fout keert terug: 3-2-1

ali mohamed
2022-06-25T13:05:28+00:00
Sports
ali mohamed10 June 2022Last Update : 2 years ago
Meester en leerling van katten schitteren; Kraaien domineren de sterren van de gastheren, maar één grote fout keert terug: 3-2-1

Geelong heeft zijn spieren gespannen in Kardinia Park om de Adelaide Crows te verslaan met 42 punten, 15,7 (97) tot 7,13 (55).

The Crows kwamen met grote intentie naar buiten en waren de hele dag dapper, maar de Cats eindigden de wedstrijd veel sterker, inclusief een laatste termijn van vier doelpunten om naar de overwinning te vliegen.

Het kwam achter een grote prestatie van Geelong’s voorste lijn, met name Jeremy Cameron (vier goals), Tyson Stengle en Gryan Miers (drie goals elk).

Bekijk dit weekend elke blockbuster AFL-wedstrijd Live & Ad-Break Free In-Play op Kayo. Nieuw bij Kayo? Probeer nu 14 dagen gratis >

Hiermee klommen de Cats in de top vier, al was het maar voor even, terwijl de Crows hun vijfde nederlaag op rij leden,

WEDSTRIJDVERSLAG

Er waren geen late wijzigingen voor beide partijen, met Quinton Narkle (Geelong) en Chayce Jones (Adelaide) als de medische subs.

Adelaide was vroeg op en kreeg er een aantal binnen de 50, maar kon hun schoten niet omzetten, met een trap van 0,4.

“De eerste tekenen zijn dat de Crows vol energie zitten”, zei Brownlow-medaillewinnaar Gerard Healy op Fox Footy.

Geelong’s Tom Hawkins was als eerste op het scorebord aan de andere kant toen de Cats de leiding namen.

De misser van Shane McAdam zorgde ervoor dat de Crows een conversie van 0,5 naar de start van de wedstrijd kregen in een gebied dat hen echt pijn begon te doen.

“In de afgelopen vier weken als 18e gerangschikt voor nauwkeurigheid en dat is vandaag weer te zien”, zei Bulldog-legende Brad Johnson over Adelaide.

De Cats namen een voorsprong van 10 punten in de kwarttijd toen de Crows nog een doelpunt moesten maken, 2,4 (16) tot 0,6 (6).

Jackson Hately of the Crows markeert de bal (Foto door Martin Keep/Getty Images)Bron: Fox Sports

Op de vraag of Matthew Nicks iets moet doen aan de problemen van zijn team bij het schoppen, zei Healy: “Ik denk niet dat je het kunt noemen (het schoppen). Wat doe jij? Ze zullen niet veranderen alleen maar omdat je iets zegt.

“Leigh Matthew zei altijd dat het de grote uitdaging van coaching is, praat je over gemiste schoten of laat je ze gewoon rollen?”

Cats great Cam Mooney voegde toe: “Dat kan je bijna een spel kosten, zo belangrijk is het om een ​​goede taart te eten als je wegkomt.”

Tom Stewart, bestempeld als een “wapen” door Fox Footy-commentator Mark Howard, had zijn vingerafdrukken overal op deze en verzamelde veel van de footy van de helft van de rug.

De Cats schopten de eerste twee goals van de tweede termijn via Jeremy Cameron en Tom Hawkins, waarbij Healy opmerkte dat de Crows plotseling “wanhopig” waren om te reageren.

Tyson Stengle voegde er nog een toe voor de thuisploeg, aangezien Howard verklaarde dat er “grote problemen” waren voor de Crows.

Darcy Fogarty maakte uiteindelijk het eerste doelpunt van de dag van de Crows halverwege de tweede termijn – en zo’n 43 minuten speeltijd in de wedstrijd – terwijl McAdam’s briljante snap vanuit een krappe hoek het twee op een rij voor de bezoekers maakte.

Maar de Cats hielden de vinger aan de pols en maakten de volgende drie goals terwijl Stewart briljant bleef onderscheppen vanuit de verdediging.

“Ze doden ze, ze lezen de bal gewoon zo veel beter over deze halve achterlijn”, zei Healy.

Young Cats-verdediger Sam De Koning genoot ook van een van de beste prestaties van zijn jonge carrière, waarbij Healy verklaarde dat “hier een speciaal talent opkomt”.

Geelong nam een ​​voorsprong van 28 punten in de hoofdbreak, 8,5 (53) tot 3,7 (25).

De Crows verspeelden hun eerste kans om het scorebord in de derde termijn te raken, nadat Ned McHenry van een afstand doorspeelde en rond zijn lichaam rende maar de paal raakte.

Maar Adelaide schopte de volgende twee majors, waaronder een langeafstandsbom van Fogarty, om plotseling binnen 15 punten te komen.

“Dat is een stuk beter van de Adelaide Crows,” zei Johnson.

Healy voegde toe: “Ze hebben gelijk in deze wedstrijd. Ze zijn op en top.”

Mooney was ook optimistisch over de vorm van de Crows.

“Als je met bijna 20 opruimingen staat, ga je jezelf alle kansen geven”, zei hij van Nicks’ kant.

“Het scorebord ziet er niet geweldig uit, maar ze domineren Geelong rond de bal. De omstreden bal is ook in het voordeel van Adelaide, dus ze spelen eigenlijk extreem goed voetbal, ze zijn alleen niet voor het doel geëindigd.”

The Crows maakten het vier opeenvolgende goals om de derde termijn te openen, hoewel Healy niet blij was met een non-call nadat McHenry De Koning in de rug duwde, wat leidde tot een van de goals van de Crows.

‘Ze hebben geen idee wat ze doen met een duw in de rug – hij moet overrompeld zijn geweest. Het is onzin, maar het mag het hele jaar wegkomen, en dat is het soort rommel waar je mee eindigt’, zei hij.

Geelong nam een ​​voorsprong van 24 punten in driekwart tijd, 11,5 (71) tot 6,11 (47).

Cameron maakte een wonderbaarlijk buigend doelpunt om de vierde termijn te openen om de voorsprong van de gastheren te vergroten, terwijl Healy opmerkte dat ze ‘hun spieren spanden’.

“Dat is gewoon pure magie”, zei hij over het opmerkelijke doelpunt.

De Cats scoorden nog eens drie doelpunten naast die van Adelaide in de laatste strofe in wat uiteindelijk een overtuigende overwinning werd voor de mannen van Chris Scott.

DE 3-2-1 (Wat we hebben geleerd)

3. GEELONG’S MEESTER EN LEERLIJK GLANS

Het is redelijk om te zeggen dat de backline van de Cats in goede handen is – zowel op de korte als op de lange termijn.

Tom Stewart was briljant voor de gastheren en behaalde een gelijke carrière van hoge 40 desinvesteringen en een ronduit persoonlijk record van 16 punten om de verdediging te leiden.

En zijn understudy daarginds – Sam Koning genoot van een van de beste prestaties tot nu toe met een carrière-beste 19 aanrakingen en negen punten zelf.

Cats-grootheid Cam Mooney zei dat Stewart op weg was om een ​​van de beste verdedigers aller tijden van de club te worden.

“Tegen het einde van zijn carrière zal hij daar staan. Ik had het geluk met Matty Scarlett, Corey Enright, Darren Milburn en Tom Harley – premierschapshelden. Als hij een premierschap onder zijn riem krijgt, zal hij daar zijn met die jongens’, zei Mooney op Fox Footy.

Het optreden van De Koning kreeg ook veel lof van de experts van Fox Footy, waarbij Healy tijdens de oproep zei: “Er is een speciaal talent in opkomst.”

“Hij is gegroeid, we zien een ster in wording. Vandaag laat hij alle kneepjes van het vak zien. Zijn onderscheppingswerk is uitstekend, we weten dat zijn een-op-een werk met de weken is gegroeid,” voegde Mooney eraan toe.

Stewart genoot van een enorm dagje uit (Foto door Daniel Pockett/AFL Photos/Getty Images)Bron: FOX SPORTS

“Het is zijn lezing van het spel wanneer de bal in de lucht is, wat uitstekend is.

“Toen het de grond raakte, zagen we daar een passage in de voorwaartse zak waar hij het oppakte en uit een leuke kleine handbal stapte. Zijn controle en de manier waarop hij speelt en hoe hij het spel leert is uitstekend

“En nog niet eens genomineerd voor de Rising Star! Hij is onze man voor de ronde.

“Hij is gewoon fantastisch om naar te kijken. Het feit dat hij James Kelly daar als coach heeft, dat is een grote bonus.”

Bulldog-legende Brad Johnson merkte op hoe De Koning de ideale begeleiding op het veld naast Stewart had.

“Ook op het veld als je naar Stewart kijkt. Stewart is altijd op zoek naar De Koning, om hem maar een woord te zeggen, hem op de juiste manier te positioneren, wat enorm is.

“Het werk dat Stewart doet om deze jonge spelers te ondersteunen is enorm.”

Mooney voegde toe: “Dat is het leiderschap van Tom Stewart, hij weet wat hij heeft. Hij heeft een ongelooflijke, luchtige jonge jongen in zijn team.”

Johnson bestempelde De Koning ook als de meest veelbelovende sleutelpositiejongen in het spel.

“Als je kijkt naar de jonge sterren in de competitie op dit moment – ​​Josh Rachele, Jai Newcome, Nick Daicos, Nic Martin, Jack Ginnivan – dan is er een geweldig jong talent dat het spel de komende 10 jaar vooruit zal helpen. En hij maakt daar een groot deel van uit’, zegt hij.

“Ik heb daar veel jongens genoemd die middelgroot of klein zijn – hij is momenteel de uitblinker door de lengte van het rechte stuk.”

2. KRAAIEN OM INEFFICIENTIE TE BESLISSEN ALS UITDAGING UITGEBRACHT

Adelaide’s inefficiëntie bleek kostbaar tegen de Cats in een gebied van zijn spel dat het in de toekomst zal moeten aanscherpen.

De Crows hadden al het spel in de eerste 10 minuten om de Cats op de achterste voet te zetten. Maar ondanks al hun dominantie kon Adelaide het scorebord niet halen en eindigde het seizoen met een conversie van 0,6.

Adelaide deed zoveel goed op de dag, won betwiste bezittingen (163-150) en ontruimingen (51-44) en zag er zelfs van de betere kant uit over belangrijke stukken.

Maar de Crows zouden ongetwijfeld klagen over hun kostbare ellende voor de grote stokken, waardoor het spel 7,13 eindigde.

Het komt nadat de Crows 9,15 schopten in het verlies van vorige week tegen St Kilda, terwijl ze de afgelopen vier weken 18e waren in de competitie in nauwkeurigheid voor het doel.

The Crows zullen hun gemiste kansen verpesten (Foto door Daniel Pockett/AFL Photos/Getty Images)Bron: FOX SPORTS

“Ik dacht al vroeg dat we 10 minuten dominantie hadden. Helaas is dat de trend van de afgelopen weken, dus daar hebben we nog wat werk aan, we proberen op dit moment een manier te vinden om te scoren”, vertelde Crows-coach Matthew Nicks aan Fox Footy.

Western Bulldog-legende Brad Johnson was optimistisch over de vooruitzichten van de Crows als ze hun balgebruik konden opruimen.

“Als deze voetbalclub schoon is, zijn de resultaten die eruit komen briljant.

“Als ze die release (kick) raken, of het nu op de grond is, binnen de 50, waar het ook is, ze lijken waarschijnlijk te scoren.

“Dat is nu de uitdaging voor hen als club om te blijven groeien, om vaker schoner te zijn om de kansen te creëren waarmee ze dat scorebord effectief kunnen raken.”

1. JEZZA BEREIKT IN ZAK MET TRUCS ASKATTEN VOORUIT BRAND

De voorste linie van de Cats was in beweging, met name Jeremy Cameron, die vanuit alle hoeken verschillende schitterende doelpunten maakte.

Het leek erop dat elk doelpunt dat de ster naar voren schopte indrukwekkender was dan het vorige, inclusief hoogtepunt buigende afwerkingen in respectievelijk het derde en vierde kwart.

“De belangrijkste man (voor Geelong) is echt Jeremy Cameron”, vertelde Cats-grootheid Cameron Mooney aan Fox Footy.

“Er is geen betere persoon in de competitie om rond het lichaam te trappen. Hij weet waar hij heen moet.

“In het tweede kwart wil hij naar deze grens leiden omdat hij weet dat hij zo goed en zo getalenteerd is in het buigen van de bal, hij komt aan die kant van de grond.

“(Bij het derde doelpunt) Dit is een heel, heel harde trap om van het doel weg te rennen en hem nog steeds om je lichaam te klikken en hem recht door het midden te steken, hij is verreweg de beste banaan of snelle trap in de competitie.

“Steve Johnson zei dat hij de meest getalenteerde sportman is die hij ooit in zijn leven heeft gezien. Hij zou elk racket, elke bal, alles kunnen oppakken en hij zou er absoluut briljant in zijn. We zien het vandaag gewoon op het scherm.”

Cameron maakte vier goals (Foto door Martin Keep/Getty Images)Bron: Fox Sports

Tyson Stengle maakte ook indruk met drie doelpunten, terwijl Gryan Miers ook met drie majors terugkeerde naar zijn beste vorm.

Buldoggen groot Brad Johnson merkte op hoe hard Stengle op en neer de grond werkte.

“Hij gaat soms als een hoge aanvaller en ondersteunt de verdediging, en is dan in staat om creatief te rennen, de bal om te draaien en hem op gang te krijgen”, zei hij.

“Stengle is hoog geweest, maar dan ook in zijn vermogen om druk te absorberen om ook te scoren.”

Mooney heeft Stengle ook gecrediteerd en benadrukt hoe spelen als een kleine aanvaller “een van de moeilijkste posities op de grond” is.

“Deze kerel begint echt zijn spel te begrijpen, zijn spel te begrijpen, niet alleen het spel van AFL,” zei Mooney.

“Hij is 23 jaar oud en is tot nu toe een absoluut fantastische pick-up geweest voor Geelong.”

Herbeleef het op Fox Footy (kanaal 504) vanaf 13:00 uur EST.

Volg Geelong v Adelaide in ons liveblog hieronder!

Als je de blog niet kunt zien, tik je hier.

[title_words_as_hashtags

Short Link

Leave a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *


Comments Rules :

You can edit this text from "LightMag Panel" to match the comments rules on your site