Dockers beëindigen ongeslagen reeks van Demons terwijl Bulldogs, Suns enorme overwinningen behalen

ali mohamed
2022-06-25T13:03:33+00:00
Sports
ali mohamed10 June 2022Last Update : 2 years ago
Dockers beëindigen ongeslagen reeks van Demons terwijl Bulldogs, Suns enorme overwinningen behalen

Melbourne’s winning streak van 17 wedstrijden is voorbij, Fremantle worstelt met een achterstand van vijf doelpunten om een ​​gedenkwaardige overwinning van 38 punten te behalen bij de MCG.

Door het verlies hebben de Demons slechts een overwinning voor de Brisbane Lions, die eerder op zaterdag GWS met 14 punten versloeg.

Geelong genoot ook van een overwinning met een nederlaag van Adelaide met zeven doelpunten, terwijl de Western Bulldogs West Coast met 101 punten versloegen en Gold Coast een overwinning van 67 punten behaalde op Hawthorn.

De Demons waren op weg naar een 11-0 start in 2022 na een voorsprong van 30 punten aan het eind van het tweede kwart voordat Fremantle door de laatste 10 doelpunten van de wedstrijd sloeg om een ​​almachtig statement te maken.

De Dockers, die teleurstellende nederlagen boekten tegen Gold Coast en Collingwood, produceerden een uitbarsting van acht doelpunten in het derde kwartaal om de regerende premiers te verbazen.

Het team van Justin Longmuir leidde bij de laatste wissel met 17 punten en nam de druk van Melbourne op om de winnaars weg te rennen, 14.10 (94) tot 7.14 (56), en maakte 13 van de laatste 14 doelpunten.

Het was de eerste nederlaag van Melbourne sinds vorig jaar in ronde 19 verloor van de Western Bulldogs.

Melbourne werd opgeschrikt door het vroege verlies van superster-verdediger Steven May, die in het kwartier werd uitgeschakeld na een vriendelijke vuurbotsing met collega-premier-backman Jake Lever.

In een grote klap voor de Demons, zal May volgende week het duel met de Sydney Swans missen onder de hersenschuddingprotocollen van de AFL.

Maar de ondergang van Melbourne en de heropleving van Fremantle kwamen niet alleen voort uit de afwezigheid van May, toen de Dockers rellen rond de spelingen maakten om de all-star middenveldeenheid van de Demons in verlegenheid te brengen.

De defensieve structuur van de Demons was ongetwijfeld opgeschud zonder May, maar Andrew Brayshaw, Will Brodie, Caleb Serong en Sean Darcy zorgden voor de comeback vanuit het midden.

Brownlow Medal-favoriet Clayton Oliver had tijdens de rust 24 desinvesteringen, maar werd stil gehouden na de hoofdpauze toen de Dockers oppermachtig waren.

Een Fremantle AFL-speler legt zijn linkerhand in het gezicht van een tegenstander uit Melbourne.
Fremantle’s Sean Darcy (links) wordt fysiek met Melbourne-aanvoerder Max Gawn.(Getty Images: Darrian Traynor)

De vaak verguisde ruck-forward Rory Lobb hield de Dockers vroeg in de wedstrijd door twee van Fremantle’s eerste drie doelpunten te maken en zichzelf op de grond te laten gelden.

Lachie Schultz eindigde met een match-high vier goals, Lobb schopte er drie, terwijl de opwindende Michael Frederick er twee startte en een invloedrijke rol speelde bij het opzetten van vele anderen, waaronder een stijlvolle tap-on laat in de derde termijn.

Het optreden bevestigt Fremantle (8-3 winst-verliesrecord) als een echte kanshebber voor het premierschap, wat bijdraagt ​​aan de zeldzame overwinning die ze in ronde zeven in Geelong behaalden.

Het enige nadeel voor de Dockers was dat aanvaller Matt Taberner in de laatste termijn werd uitgeschakeld voor Bailey Banfield.

De Dockers staan ​​aanstaande zondag voor een andere enorme uitdaging wanneer ze het als tweede geplaatste Brisbane ontvangen in Perth.

Lions rally om Giants te verslaan

Lachie Neale balt beide vuisten ter viering
Lachie Neale was opnieuw uitstekend toen de Lions terugkwamen om de Giants te verslaan.(Getty Images: Chris Hyde)

Brisbane overwon een blitz in het eerste kwartaal van GWS om een ​​overwinning op de Giants op de Gabba te claimen.

De Lions, die maar liefst 30 punten achterstand hadden toen de Giants in de eerste termijn acht doelpunten maakten, namen de controle over de volgende drie kwartalen van de wedstrijd van zaterdag over en eindigden met 16,14 (110) tot 15,6 (96) overwinnaars.

Lincoln McCarthy maakte vier doelpunten voor de Lions, terwijl sleutelaanvaller Dan McStay een double maakte bij zijn terugkeer van een enkelblessure.

Lachie Neale en opvallende jongere Deven Robertson behaalden ook elk twee majors voor de gastheren.

Toby Greene eindigde met vier eigen doelpunten voor de Giants, terwijl James Peatling zijn inspanningen van vorige week tegen West Coast herhaalde met drie majors.

Josh Kelly, met 31 desinvesteringen, zes uitklaringen en twee doelpunten, was misschien wel de beste van de bezoekers, terwijl vijf andere Giants meer dan 20 desinvesteringen pakten.

Jesse Hogan scoorde ook een tweehonkslag voor de bezoekers.

Jarrod Berry (33 desinvesteringen, één doelpunt) was enorm invloedrijk op het middenveld van de Lions, terwijl Neale van alle klasse was en een game-high 39 desinvesteringen en zes tackles aan zijn twee doelpunten toevoegde.

De overwinning komt na het schokkende verlies van vijf punten van afgelopen weekend tegen Hawthorn door de Lions en tilt het team van Chris Fagan naar 9-2 voor het seizoen.

De verwachte reactie van dat verlies voor de Hawks kwam niet in de vroege stadia toen de Giants in de eerste 20 minuten zes doelpunten tegen één maakten.

Toen Greene zijn derde van het kwart schopte, stonden de Giants vijf doelpunten duidelijk voordat McCarthy zijn eigen score voor de periode op drie bracht, zodat de Lions slechts twee goals achter stonden bij de eerste pauze.

In een shootout in het eerste kwartaal werden in totaal 14 goals gemaakt van slechts 27 uit de jaren 50.

GWS werd ook gedwongen om Callan Ward uit te schakelen nadat de middenvelder een hersenschudding had opgelopen in een wedstrijd met Eric Hipwood, waarbij de reus Hipwood’s knie tegen de zijkant van zijn hoofd ving.

Nadat ze zich hadden gesetteld na hun trage start, spanden de Lions hun spieren in de volgende twee kwartalen en kwamen ze voor het eerst in het begin van de derde termijn naar voren toen McStay zijn tweede doelpunt van de dag kreeg via een vrije trap van 50 meter.

Brisbane keek vanaf dat punt nooit meer achterom, Robertson zorgde voor een hoogtepunt op de reel met zijn tweede doelpunt van de dag voordat Brandon Starcevich en Neale het scorebord schoten met lange bommen van buiten 50 om een ​​marge van 21 punten te hebben bij de laatste bocht.

De Giants’ weigerden weg te gaan in de laatste termijn en toen Hogan zijn tweede trapte met nog vijf minuten te spelen, was de marge slechts negen punten in het voordeel van de Lions.

McCarthy’s vierde van de dag kalmeerde de zenuwen van de thuisfans toen de Giants zakten naar een 3-8-record.

Bulldogs vernederen Eagles in het westen

Twee Western Bulldogs AFL-spelers omhelzen elkaar terwijl ze een doelpunt vieren.
Bulldogs-duo Taylor Duryea (links) en Aaron Naughton tonen hun vreugde na een doelpunt tegen de Eagles.(Getty Images/AFL-foto’s: Will Russell)

Western Bulldogs-ruckman Tim English heeft een verbluffende terugkeer gemaakt van een blessure en ziekte en leidde zijn team naar een overwinning op de ongelukkige West Coast in Perth.

Engels was sinds ronde vijf aan de kant gezet nadat een hamstringblessure werd gevolgd door een ernstige griepaanval die ziekenhuisopname vereiste.

Maar de 24-jarige vertoonde geen nadelige gevolgen van die kwalen, met een totale carrière van 25 desinvesteringen die daarbij horen met acht klaringen en 28 treffers in de 25.11 (161) tot 9,6 (60) nederlaag voor 31.838 toeschouwers.

Dat was de dominantie van de Bulldogs, ze eindigden de wedstrijd met 16 individuele goalkickers, een gelijk record in de VFL/AFL-geschiedenis.

West Coast was naar verluidt geïnteresseerd in het lokken van Engelsen naar Perth, maar de 207-centimeter lange ruckman is klaar om opnieuw te tekenen bij de Bulldogs.

En op basis van het in Perth gepresenteerde bewijsmateriaal, zal de ster van English de komende jaren fel branden.

Hij domineerde in de lucht tegen het onervaren ruckduo van West Coast en fungeerde soms zelfs als een extra middenvelder met zijn buitenloop.

Steraanvaller Aaron Naughton maakte vier doelpunten en Josh Dunkley (25 desinvesteringen, twee doelpunten) was ook van cruciaal belang omdat de Bulldogs hun percentage een broodnodige boost gaven.

De derde overwinning van de Bulldogs op draf verbeterde hun seizoens-win-verliesrecord naar 6-5 en bracht hen naar de top acht, terwijl West Coast (1-10) vast bleef zitten aan de voet van de tafel.

De Eagles verloren sterverdediger Jeremy McGovern halverwege het tweede kwart vanwege een rugblessure.

West Coast-aanvaller Jack Darling herstelde zich met vier doelpunten – zijn hoogste aantal van het seizoen – terwijl Tim Kelly (38 desinvesteringen, 11 opruimingen, één doelpunt) invloedrijk was op het middenveld.

Zonnen overmeesteren Hawks in Top End

Een Gold Coast Suns AFL-speler lacht nadat er een doelpunt is gemaakt tegen Hawthorn.
Izak Rankine (links) en de Suns hadden reden om te glimlachen tijdens hun overwinning op de Hawks.(Getty Images/AFL-foto’s: Michael Willson)

Gold Coast staat slechts één wedstrijd buiten de top acht na de ontmanteling van Hawthorn in zijn comfortabele overwinning in Darwin.

Drie doelpunten in de eerste helft voor Mabior Chol, een schandalig resultaat van de held Joel Jeffrey uit zijn geboorteplaats en een met in de hoofdrol 24-disposal, twee goals, best-on-ground display van Brandon Ellis hielpen de Suns weg te varen voor hun vijfde overwinning van de campagne.

Ze schopten negen van de eerste 11 doelpunten, waarbij de Hawks hun trage start niet konden overwinnen.

Het werd een waar feest voor de Suns, met Malcolm Rosas die met drie goals genoot van zijn tijd op het thuisveld.

Het was een derde overwinning in vier wedstrijden voor de Suns, en met North Melbourne, Adelaide en Port Adelaide aan dek in de komende drie weken, ontpoppen ze zich als een echte finalekandidaat.

Ben Ainsworth maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd toen de Suns ruimte vonden op de tegenaanval.

Rosas vond er snel nog een voordat Izak Rankine’s derde hen binnen 15 minuten een 19-1 break opleverde.

Luke Breust van Hawthorn kreeg kort daarna zijn zijde op het bord met een slimme snap, maar een set-shot van Chol hield de Suns 18 punten vrij bij de eerste pauze.

De power forward van The Suns sloeg tweemaal toe in de tweede termijn toen zijn team wegbrak, maar een lange bom van Jeffrey bracht het huis naar beneden en gaf zijn kant een voorsprong van 40 punten.

De treffers bleven komen terwijl een zinderende Touk Miller-levering Levi Casboult het scorebord bezorgde, met zelfs twee late Hawthorn-doelpunten die hen slechts binnen 41 punten op de helft hielden.

Ainsworth knapte een seconde laat in de derde voor een voorsprong van 55 punten, uit een vrije trap nadat Jarman Impey hem leek te knielen in de rug van de bal, terwijl Rosas’ tweede de marge voorbij 10 doelpunten nam.

Ellis was de beste voor de Suns, maar hij kreeg veel steun met Miller (24 desinvesteringen) en Lachie Weller (27) als hun beste.

Het was een slechte nacht voor de Hawks na hun nederlaag in Brisbane afgelopen weekend en ze hebben nu vijf van hun laatste zes wedstrijden verloren.

Tom Mitchell was in magnetische vorm met 29 treffers, terwijl Chad Wingard de enige meervoudige kicker van zijn kant was met twee majors.

Cameron op nummer als Cats troef Crows

Twee Geelong AFL-spelers vieren een doelpunt tegen de Adelaide Crows.
Jeremy Cameron (rechts) en Gryan Miers vieren een doelpunt tijdens de overwinning van Geelong.(Getty Images: Martin Keep)

Jeremy Cameron schopte vier goals om Geelong te helpen zijn aanspraken op een plaats in de top vier te versterken met zijn overwinning op Adelaide.

De Cats, die thuis zeer geliefd waren, reden een sterke uitdaging tijdens de derde termijn en wonnen met 15,7 (97) tot 7,13 (55) in Kardinia Park.

Het resultaat gaf hen voor het eerst sinds ronde drie en vier opeenvolgende overwinningen en verbeterde hun winst-verliesrecord tot 7-3 voor een bumperclash met de Western Bulldogs volgende vrijdagavond.

Afgezien van Cameron’s match-high-haul, maakte voormalig Crow Tyson Stengle drie doelpunten in zijn eerste optreden tegen de club die hem uitschakelde en Gryan Miers evenaarde zijn aantal, met Tom Hawkins er twee aan toe.

Brandan Parfitt (30 desinvesteringen), Cam Guthrie (34) en Joel Selwood (24) waren bezig op het middenveld en Tom Atkins legde 17 tackles.

Tom Stewart (40 desinvesteringen) was uitstekend in de verdediging, waar de jonge lange Sam De Koning ook indruk maakte met een ander zelfverzekerd optreden.

De 21-jarige zorgde voor een korte schrik door het Geelong-kamp toen hij tijdens het laatste kwart naar zijn linkerknie greep, maar trainers wegwuifde en verder speelde.

Adelaide domineerde de opruimingsstrijd (32-16) in de eerste helft, maar het vertaalde zich niet in territoriale dominantie omdat de verdediging van Geelong moeilijk door te dringen bleek.

De Cats hadden een voorsprong van 61-36 in de jaren vijftig.

Teruggeroepen na een week in de reserves, vocht Adelaide ruckman Reilly O’Brien hard in een verliezende zaak met 28 desinvesteringen, 24 betwiste bezittingen, 46 hit-outs, negen uitklaringen en zeven tackles.

De jonge aanvaller Darcy Fogarty maakte drie doelpunten voor de Crows.

Rory Laird (38 desinvesteringen) en Ben Keays (28) behaalden grote aantallen, maar de bezoekers verloren verdediger Jordon Butts nadat hij zwaar viel in een wedstrijd in het derde kwartaal.

Ladder

AAP/ABC

Geplaatst, bijgewerkt

[title_words_as_hashtags

Short Link

Leave a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *


Comments Rules :

You can edit this text from "LightMag Panel" to match the comments rules on your site